Eurostars Angli Hotel

Enligt bokningssidan Bookings.com (776 recensioner) har Eurostar Angli Hotel fått ett mycket högt medelbetyg från sina gäster. Med betyget 8,1 får hotellet det sammanlagda betyget ”Mycket bra” men precis under gränsen till ”Utmärkt”. Även på andra bokningssidor och recensionssidor får hotellet höga betyg. Ett exempel är sidan TrustYou där betyget är 4 av 5.

Det är alltså ett hotell som håller hög standard – trots ett relativt lågt pris (Se pris nedan)

Rum och inredning

Eurostar Angli Hotel är ett klassiskt ”designhotell” vilket kan upplevas mycket olika. De som har intresse för modern design och gillar de raka och rena linjerna som detta består av bör absolut välja detta hotell. Designen hålls som en röd tråd genom hela hotellet – från foajén och upp till rummen.

Dess designtanke syns redan på fasaden som är uppbyggd av kvadratiska block av betong, glas och annat material.

Rummen har stora inslag av vitt, metall, trä och med tydliga inslag av minimalism. En lyxig känsla men knappast ett hotell som kan direkt rekommenderas till barnfamiljer som vill ofta vill ha mer mysigt och hembonat.

Pris

Trots att detta är ett 4-stjärnigt hotell så hålls priserna till och med något under medelnivå. När denna text skrevs (april 2016) var priset per natt från 840kr vilket måste sägas vara billigt för ett hotell i den nivån. Detta då för ett dubbelrum.

Närhet till?

Eurostar Angli Hotell ligger i stadsdelen Sarriá som är känt för sina konditorier. Så det finns alltid ett konditori i närheten om så önskas. Frukosten ingår däremot i hotellpriset så det är större chans att gästerna vill söka sig till annan slags shopping på dagarna.

Bara 600 meter från hotellet ligger stadsdelens tågstation varifrån man lätt tar sig in till centrala delarna av Barcelona. Är det shopping eller stadspuls som eftersöks är det in dit man bör ta sig.