Exklusiva hotell i Barcelona

Oavsett om du söker ett riktigt billigt boende eller ett mer lyxigt hotell i Barcelona så kommer du knappast bli besviken. Staden har ett mycket stort utbud för både backpackers och de som vill bo som en kung.

Inte helt oväntat eftersom Barcelona är en av Europas stora turiststäder. Mellan 1997 och 2007 har antalet hotell faktiskt ökat med hela 100%! Just de mer lyxiga hotellen har allt mer tagit plats. Några av dessa är:

Gran Hotel La Florida

Självklart är det fem stjärnor som Gran Hotel La Florida har. Lika fantastisk utsikt som bjuds över Barcelona, lika fantastisk är servicen på hotellet. Det ligger 500 meter upp på Mount Tibidabo vilket skapar en skön distans till stadspulsen samtidigt som stadens city aldrig är långt borta.

Hotellet har blivit känt som ett av de bästa lyxhotellen i staden. Här finns bland annat spa, hälsocenter, gym och turkiskt bad. Pooler finns både inne och ute.

En fördel är att hotellet bara har 70 rum vilket gör att det upplevs något mer personligt än de större hotellkomplexen.

Hotell Omm

Även här är det fem stjärnor och Hotell Omm kan minst sagt rekommenderas till de som älskar modern design. Redan utifrån ser man att detta hotell har satt design och form på första plats och det är sedan något som går som en röd tråd genom hela hotellområdet.

Passa på att njuta av lugnet och sällskapet på takterassen eller i hotellets spaavdelning. På kvällen rekommenderas någon av deras två restauranger där den ena har en stjärna i den mycket prestigefulla Michelinguiden.

Miramar Barcelona

För de som vill bo centralt och nära många turistattraktioner kan Miramar Barcelona rekommenderas. Detta åtminstone om man är beredd att betala en hel del för hotellvistelsen och i gengäld kräver hög kvalité och standard.

Hotellet har fem stjärnor och bjuder på en härlig vy över Barcelona och Medelhavet. Det som gör det unikt är byggnaden. Från början var detta ett slott men det har på senare år alltså byggts om till ett hotell. Att bevara slottskänslan har varit viktigt vilket just skapar en exklusiv känsla. I likhet med hotellen ovan finns spa, gym, restauranger och bar.