Hilton Madrid Airport

För de som ska flyga från Madrids flygplats, eller kommer mycket sent hit, kan en övernattning på Hilton Madrid Airport vara ett alternativ. Det är ett av de finare hotellkomplexen av de många hotell som finns i närheten av flygplatsen så man bör vara beredd på att det kostar mer än ett standardhotell – men då får man även mer för pengarna.

Service

Från hotellet erbjuds gratis transfer till flygplatsen, vilket enbart tar några få minuter. De har även gratis transfer in till stadskärnan vilket gör hotellet till ett alternativ för de som kanske är i staden några dagar innan nästa flyg är bokat vidare på resan.

Receptionen har öppet dygnet runt och de erbjuder den mesta service som kan förväntas av ett 4-stjärnigt hotell. Allt från hjälp med att boka flygbiljetter, beställa taxi och valutaväxling till bagageförvaring och tips på lokala utflyktsmål.

Nackdel – Wifi fås enbart mot extra betalning.

Avslappning

Med bastu, fitnesscenter, massage och solarium finns flera vägar att gå för de som vill hitta lugnet. Sommartid öppnar de även upp utomhuspoolen vilket är ett härligt komplement till solterassen.

Tillåter inte vädret utomhusbadade får detta ske i inomhuspoolen eller i det (för svenskar)mer ovanliga Hamambadet. Detta är ett turkiskt bad som kan beskrivas som en mix av bastu och bad.

Rummen

Rummen är eleganta och lyxiga men bibehåller ändå en känsla av lugn och hemtrevlighet. En kombination som inte alla hotell riktigt lyckas med när man vill förmedla en mer exklusiv känsla.

Enligt Bookings.com är standardpriset för ett rum ca 1600kr (dubbelrum). Men ofta finns vissa rabatter så räkna med 1200-1400kr för en natt. Men då ingår inte frukost. Vill man ha frukost kostar det ca 250kr extra. En ovanligt dyr hotellfrukost alltså. De som ändå ska iväg tidigt med flyg kanske kan välja bort detta och köpa något billigare på flygplatsen.

Boka rummen i tid – ex via www.hotellmadrid.seför hotell vid flygplatser har under vissa perioder mycket stor beläggning. Är det ett större sportevenemang kommer besökare från hela världen och många ”mellanlandar” på ett flygplatshotell innan de tar sig vidare in till staden.